Music Man StingRay 5

Tämä raikkaan värinen Musari tuli hankittua 2007, minkä jälkeen olen soittanut todella paljon keikkoja ja suurimman osan bassoäänityksistäni juurikin tällä.

 

Hankkimisessa suuri apu oli saksofonitaiteilija Stephen Stalterista.

 

Kuvan hihna on ostettu Tukholmasta, kun kömpelyyttäni kolhin kaupan kitaroita ja myyjältä sain niin pahaa silmää, että olin lähes pakotettu ostamaan korrektiusmielessä jotain. Eli mitä vain.

MarkBass Little Mark II & GT Brick

MarkBassin Little Mark II -nuppi on ollut tiiviissä käytössä vuodesta 2007 asti. Tätä nykyä käytän usein sen DI-kaverina tuota GT Brickiä, joka on Hännisen Vililtä ostettu ehkä 2010.

Royal Standard

Vankkaa itäsaksalaista tekoa oleva 2-äänikertainen Royal Standard on ollut 2013 alkuvuodesta asti luottopeli aina kun pientä hanuria tarvitaan. Löytyi todella vähän käytettynä Salmisen Hasan kautta Hämeenlinnasta, Tevarista kävin noukkimassa.

 

Eihän tämä samassa liigassa taistele hienojen italialaisten kurttujen kanssa, mutta Jokelan Arvin mikityksen kanssa toimii keikalla loistavasti. Pari hyvää soundia, vireessä ja kova ääni. Jes.

Fender T-Bucket Bass

Akkaribassoa ajattelin jo aikanaan Pahojen susien akustisemmille keikoille. Jossain vaiheessa kiertelin Helsingin kaupoissa, mutten oikein ollut tyytyväinen tarjontaan ja homma jäi.

 

Tämä tuli vastaan Tallinnassa 2013, ja kun muut matkaseurueesta olivat tuhlanneet rahansa kasinolla, raaskin itsekin törsätä uuteen soittimeen. Timo Mustonen tuunasi sitten koneen hyvään iskuun pajallaan Fiskarissa.


Bassolla on ollut aika paljonkin käyttöä, mm. Luotettujen miesten ja Über Aberin keikoilla. Soundi on mukavan - no - akustinen!

La Melodiosa

Tämän mikitetyn, neliäänikertaisen Melodiosan otin vaihdossa kun vein Traditunen Perttu Paappaselle edellisen Borsinin.

 

Lähinnä tällä olen soittanut sessiot, ja keikatkin oikeastaan vuoteen 2013 asti.

MarkBass 8 x 10"

Tämä MarkBassin 8x10" - eli tuttavallisemmin "rantasauna" - tuli hankittua 2010 pienempien Mark-kaappien kaveriksi.

Lähinnä tätä on raahailtu Mariskan & Pahojen Susien keikoilla. Tai oikeastaan YÄP:n nohevat kaverit ovat raahanneet. Triobändihän tarvitsee pienen miehityksen vastapainoksi paljon roinaa lavalle...

Danelectro Longhorn

Huttulan Pasi möi ehkä 2006 minulle tämän lyhytskaalaisen "muovibasson", joka oli hänellä omien sanojensa mukaan ollut lähinnä verkonpainona.

 

Itse innostuin kyseisen ihastuttavan instrumentin loistavasta paino-soundi-suhteesta, ja olen käyttänyt sitä oikeastaan radiotaltiointeja myöten jos hitto vaikka missä.

Kasuga J-bass

Kasuga jazz-basso on 70-luvun Japanista alkujaan lähtöisin. Itse löysin tämän 2007 Turun Soitin Laineelta. Mikit olivat melko onnettomat, mutta Rintamäen Aki asensi uudet DiMarzion jazzarimikit ja niihin sopivan pleksin . voilá!

 

Alunperin eli ostohetkellä tässä oli hiotut kielet, pidin itsekin sellaisia hyvän tovin tässä. Sillä set-upilla onkin äänitetty mm. monta biisiä Kukkurukuu-levylle.

Tokai Fretless J-bass

Tämän "aikuisbasson" sain Crash-komennuksesta oravannahkana, oli ollut pojilla vuosikaudet lojumassa Turun treeniksellä.

 

Vein jälleen Rintamäen Akille tuunattavaksi, ja huomattiinpa että aktiivielektroniikasta puuttui patteri. Mielenkiintoista sinänsä on, että patterille ei ollutkaan pleksin alla tilaa (!). Sitäpä sorvattiin lisää ja johan kuului ääntäkin.

 

Käytetty parissa levysessiossa, soundi on kyllä asiaankuuluvan naukuileva.

Höfner-sähkökitara

Isäni Francisco osti tämän onton Höfner-sähkökitaran v. '65 Helsingistä italialaiselta kollegaltaan. Vm on todennäköisimmin '63. Helasen Pekka laittoi tämän Hämeenlinnassa kuntoon joskus 2000-luvulla, ja minulla se on ollut "perhekalleutena" pari vuotta.

Egmond 12-string

Tämän 12-kielisen Egmondin oli isäni Francisco saanut joskus 70-80-luvulla enoltani Timo Innaselta Kouvolasta. Kitara on kaiketi joskus sieltä ostettu.

Soundi on asiaankuuluvan leveä ja tuhti..niin on kyllä kaulakin.


Soitin oli pitkään aika huonossa jamassa, mutta Törmikosken Mikko vaihtoi virityskoneiston ja tuunasi kitaran muutenkin hyvään kuosiin.