Biografia

Päivitetty 20.8.2013

Basisti, laulaja, trubaduuri ja hanuristi eli musiikin sekatyömies Luis Herrero liittyi lokakuussa 2013 Jarkko Martikaisen Luotetut miehet  -yhtyeeseen. Bändi on tammikuusta 2014 asti keikkaillut ympäri Suomea ja julkaissut joululaulun "Jollen pääse jouluksi kotiin" (2015) ja EP:n "Kierrätyspiste" (2016). Uusi täyspitkä albumi julkaistaan syksyllä 2016.  

Vuosina 2008-2013 Luis työskenteli tiiviisti Mariska & Pahat Sudet -yhtyeessä. Tuolla ryhmällä syntyivät kultaa myyneet levyt Mariska & Pahat Sudet (Fried Music / Sony 2010) ja Kukkurukuu (Fried Music / Warner 2012).

2000-luvulla Luis soitti Nerdeen, Annika Eklundin ja Palefacen levyillä ja livekokoonpanoissa. Vakikiinnitystensä lisäksi Luis on soittanut levysessioita mm. Anna Abreun, Asan ja Jenni Vartiaisen levyille. Kiertuebasistina ja tuuraustehtävissä miestä on kuultu ja nähty mm. The Crashin riveissä.

Coverbändirintamalla edelleen aktiivisina toimivat bilebändi Sallad ja akustinen hulluttelu Über Aber. Laulusolistina Luis on konsertoinut eri sotilassoittokuntien kanssa koti- ja ulkomailla.

Vuodesta 2008 Luis Herrero on tehnyt lastenteatterin äänisuunnittelua ja hieman näytellytkin TosiTeatteri -ryhmässä. Hän on myös toiminut myös teatterimuusikkona Salon Provinssi-teatterissa sekä vieraillut Tampereella Musiikkiteatteri Palatsissa .

Luis Herreron soittoa ja laulua on kuultu animaatiossa Eetu ja Konna (2011). Kerrottakoon myös, että tarkkasilmäisimmät löytävät Luisin myös dokumenttielokuvasta Miesten vuoro (2010).

Menneistä bändeistään Luis muistelee erityisellä lämmöllä Wisard-yhtyettä - tuossa power metal -bändissä Luis toimi laulusolistina.  Sittemmin orkesteri vaihtoi nimensä Craydawniksi. Ja aivan erityisen valtavalla lämmöllä muistelee Luis kollegaansa, kitaristi Pekka Palmua, jonka kanssa yhteistöitä pitäisi tehdä PALJON enemmän :D